FRAMTIDSDAGEN 2020 – positiva framtidsbilder

Corona börjar bli det nya normala och vi behöver fortsätta att utveckla våra företag!

 

Uppsala:2030 började den 12 mars 2020, dagen innan Sverige stängdes ned. Vi har därför drivit alla våra evenemang via zoom eller i så kallade hybridmöten, det vill säga både via zoom och från Slottet samtidigt. Man kan säga att det digitala formatet blivit det normala sättet att driva vd-nätverket Uppsala:2030 på.

Varmt välkommen till Framtidsdagen

FILM 1: Välkommen till Framtidsdagen

Pia Anderson välkomnar er och drar agendan för dagen.

Som avslutning på vårt första år 2020 bjöd vi in så många vi bara kunde till Framtidsdagen! Det blev en väldigt lyckad dag full av inspiration, kreativitet och energi. Vi träffade många nya bekantskaper under dagen i olika gruppsamtal och workshops.

Så här säger några av deltagarna:

” VÄLDIGT bra dag! Bra nätverk, bra talare, bra innehåll, bra diskussionsfrågor. Skapade framtidstro!”

” Jättebra föreläsningar idag, Pia! Skapade också en bra grund för kvalitativa workshops.”

”Mycket bra med olika grupper för diskussioner, man fick nya kontakter och ny energi i varje möte.”

”En väldigt bra uppstyrd och inspirerande dag!”

”Jag var grymt imponerad av alla VD:arnas konkreta berättelser om hur de integrerat Agendans mål i sin (kärn)verksamhet! Jag tror att jag kommer att vilja bjuda både dig och någon/några av företagarna till något möte hos oss för inspiration och samtal.”

”Övningen kring vykortet från en målgrupp till oss själva från år 2030 gav väldigt mycket energi.”

Ni är många som frågat om det finns ett sätt att ta del av Framtidsdagen i efterhand och vi har därför bestämt oss för att bjuda på några av föreläsningarna här på sidan. Tyvärr kan vi inte skapa grupper och workshops, så den största dynamiken under dagen kommer du inte att kunna ta del av, men vi hoppas att föreläsningarna kan ge dig ny kunskap och inspiration samt en inblick i vårt nätverk.

 

Du är kanske intresserad av att få höra mer om nätverket? Maila då till pia@5vtill5p.se så berättar hon gärna mer.

 

Är det något du bara inte får missa så är det företagens globala målen parad i film 3!

Inagården, Folkesson, Agenda advokatbyrå, Team Sportia, UNT och Phosworks berättar hur de integrerat de globala målen in i deras kärnverksamhet!

FILM 2: Vd-nätverkets utmaning

Albert Askeljung från UNDP utmanade vd-nätverket i mars 2020 och vd-nätverket antog utmaningen att undersöka hur de kan vara med och bidra till de globala målen genom hållbar affärsutveckling.

FILM 3: Globala målen paraden – vd-nätverket presenterar

Inagården, Folkesson, Agenda advokatbyrå, Team Sportia, UNT och Phosworks berättar hur de integrerat de globala målen in i deras kärnverksamhet!

Vad tänker du när du hör vd-nätverkets presentationer? Hur har ditt företag antagit utmaningen att integrera hållbarhet in i er affär för att vara med och bidra till en bättre värld så att Uppsala ska bli det bästa stället att bo och verka i?

FILM 4: Vad är social hållbarhet i Uppsala

Laura Hartman, hållbarhetschef Uppsala kommun, berättar vad social hållbarhet är och hur situationen är i Uppsala just nu.

 

Vad tänker du att ditt företag kan vara med och bidra med för att Uppsala ska bli det bästa stället att bo och verka i?

FILM 5: Ai och smarta samhällen

Professor Anne Håkansson berättar om den ai som redan finns idag, fallgropar och möjligheter och hur kan framtiden se ut?

Vad betyder det här för din verksamhet, hur kan er kärnverksamhet bli mer hållbar tack vara ai?

FILM 6 a: Vi behöver positiva framtidsbilder för att kunna tackla de utmaningar vi står inför!

Doktor Klas Palm berättar om varför vi behöver positiva framtidsbilder och inleder en workshop där du får skriva ett vykort från år 2030 till dig själv.

Maila gärna ditt vykort till pia@5vtill5p.se.

FILM 6 b: Klas Palm berättade om varför det är så viktigt med positiva framtidsbilder då vi behöver lösa de utmaningar vi står inför. Och i den här filmen berättar han hur olika organisationer kan samarbeta för att lösa utmaningarna.

 

Under dagen redovisades fantastiska grupparbeten om hur företagen tillsammans löst utmaningarna som tagit oss till en hållbar framtid år 2030!

 

Nu har du fått ett smakprov på Uppsala:2030.

Vill du veta mer om vd-nätverket som startar i mars 2020 mailar du bara pia@5vtill5p.se.