VÅR HÅLLBARA FRAMTID och FRAMTIDSDAGEN


Vill du också vara med och affärsutveckla för en hållbar framtid för att Uppsala ska bli det bästa stället att bo och verka på?

 

Då är du varmt välkommen till våra öppna event: Vår hållbara framtid och Framtidsdagen. Vår hållbara framtid träffas tre gånger per år hos Cajsa´s Kök på Slottet och via Zoom. Vi avslutar året med det större eventet Framtidsdagen då vi fyller rikssalen på Slottet med företagare. 

Vi får vi lyssna på den senaste forskningen i hållbar utveckling från Uppsala Universitet samt goda exempel från näringslivet för att sedan dela den nya kunskapen i runda-bords-samtal på tvärs genom olika branscher.
 

Tillsammans affärsutvecklar vi för en hållbar framtid!

Programmet för 2020

Vår hållbara framtid 27 augusti

Med vilket ledarskap skapar vi hållbar utveckling. Anna Ljung, PhD, universitetslektor i företagsekonomi berättar om klimatledarskap och företagets roll i samhället.

 

Vilka framgångsfaktorer har de företag som lyckas med hållbar digital affärsutveckling tack vare intraprenörskap. Katarina Blomkvist, universitetslektor vid Företagsekonomen, berättar om Intraprenörskompassen.

Sandvik Coromant  berättar om hur de skapat och utvecklat deras nya verktyg, Green Factory & Sustainable Facilities som en del i deras hållbarhetsarbete.

 

Plats: Cajsa´s Kök på Slottet

Tid: 7.30-10.15

Pris: 450 kr exkl moms

Anmäl dig här

 

Plats: Zoom

Tid: 7.45 -10.00

Pris: 250 kr exkl moms

Anmäl dig här

Vår hållbara framtid 20 eller 23 oktober

Vad betyder cirkulär ekonomi, delnings ekonomi och hållbar digitalisering. Forskare Martin Wetterstedt berättar om cirkulär ekonomins möjligheter och fallgropar.

 

David J.T. Sumpter, professor i tillämpad matematik, föreläser om hållbar digitalisering och delningsekonomi.

KG Knutsson och Autoexperten har jobbat med cirkulärekonomi i 70 år och senaste åren med hållbar digitalisering. 

Tid: 7.30-10.15

Plats: Cajsa´s Kök på Slottet

Pris: 450 kr exkl moms

Anmäl dig här

Vår hållbara framtid 2021

 En omvärldsspaning av Professor Anna Rutgersson och professor Elena Namli. Vilka utmaningar står framför vår dörr lokalt och globalt? Klimatförändringar, minskad biologisk mångfald, och hur hänger vi ihop med det ekologiska systemet? På vilket sätt kan vi värna mångfalden och respekten för de mänskliga rättigheterna? 

 

De globala målen vad betyder de egentligen i vår vardagliga verksamhet och för vår affärsutveckling. Albert Askeljung från UNDP vägleder oss.

Tid: 7.30-10.15

Plats: Cajsa´s Kök på Slottet

Pris: 450 kr exkl moms

Den stora Framtidsdagen 2 december

Professor ANNA RUTGERSSON inleder med en omvärldsbevakning vad gäller hållbarhet. Anna är professor i meteorologi och är rektorsråd för hållbarhetsfrågor på Uppsala Universitet.

AHMED ABDIRAHMAN  – grundare av Järvaveckan

Häpna inför hans fantastiska personliga berättelse, hur han flydde som 11 åring från Somalia till att idag ha grundat Järvaveckan och Global Village. Idag jobbar han som integrationsexpert på Stockholms Handelskammare.

 

JAN GULLIKSEN – "Sveriges Digitala champion"

"Gulan" professor i Människa–datorinteraktion på Kungliga tekniska högskolan och ledamot i regeringens digitaliseringsråd, berättar för oss om den digitala framtiden.

GAMIFICATION/WORKSHOP

Vi kommer att ha runda-bords-samtal, workshop och testa hur vi lär oss och samtalar bättre via gamification. 

HÅLLBARHETSLÖFTEN – till landshövding och FN

Varje företag från Uppsala 2030 visar upp vad de bidrar med under 2021 för att inspirera fler företagsledare i hållbar affärsutveckling och lämnar ett hållbarhetslöfte till vår landshövding Göran Enanader och till FN Albert Askeljung.

 

KLAS PALM – doktor och forskare

Klas reflekterar över vd-nätverkets hållbarhetslöften och beskriver varför hållbar affärsutveckling är lönsamt för både företag och samhälle.

Programledare är PIA ANDERSON

Tid: 7.30-13.00

Plats: Rikssalen på Slottet