VÅR HÅLLBARA FRAMTID och FRAMTIDSDAGEN


Vill du också vara med och affärsutveckla för en hållbar framtid för att Uppsala ska bli det bästa stället att bo och verka på?

 

Då är du varmt välkommen till våra öppna event: Vår hållbara framtid och Framtidsdagen. Vår hållbara framtid träffas tre gånger per år hos Cajsa´s Kök på Slottet. Vi avslutar året med det större eventet Framtidsdagen då vi fyller rikssalen på Slottet med företagare. 

Vi får vi lyssna på forskare som berättar om de senaste forskningen i hållbar utveckling från Uppsala Universitet för att sedan dela den nya kunskapen i runda-bords-samtal på tvärs genom olika branscher.
 

Tillsammans affärsutvecklar vi för en hållbar framtid!

Programmet för 2020

Vår hållbara framtid 12 mars 

Vår hållbara framtid: En omvärldsspaning av Professor Anna Rutgersson och professor Elena Namli. Vilka utmaningar står framför vår dörr lokalt och globalt? Klimatförändringar, minskad biologisk mångfald, och hur hänger vi ihop med det ekologiska systemet? På vilket sätt kan vi värna mångfalden och respekten för de mänskliga rättigheterna? 

 

De globala målen vad betyder de egentligen i vår vardagliga verksamhet och för vår affärsutveckling. Albert Askeljung från UNDP vägleder oss.

Tid: 7.30-10.15

Plats: Cajsa´s Kök på Slottet

Pris: 450 kr exkl moms

Anmäl dig här

Vår hållbara framtid 20 maj 
(Corona: reservdatum 27/8 boka båda datumen så länge)

Vår hållbara framtid: Med vilket ledarskap skapar vi hållbar utveckling. Anna Ljung, PhD, universitetslektor i företagsekonomi berättar om klimatledarskap i företag.

 

Vilka framgångsfaktorer har de företag som lyckas med hållbar digital affärsutveckling tack vare intraprenörskap. Katarina Blomkvist, universitetslektor vid Företagsekonomen, berättar om Intraprenörskompassen.

Ett företag med ett högre syfte är mer lönsamt. Vår kärnverksamhet, vision och de globala målen. Pia Anderson

 

Tid: 7.30-10.15

Plats: Cajsa´s Kök på Slottet

Pris: 450 kr exkl moms

Anmäl dig här

 

Vår hållbara framtid 9 september

Vår hållbara framtid: Vad betyder cirkulär ekonomi, delnings ekonomi och hållbar digitalisering. Tora Holmberg professor i sociologi berättar om cirkulär ekonomin med ett konkret exempel samt möjligheter och fallgropar.

 

David J.T. Sumpter, professor i tillämpad matematik, föreläser om hållbar digitalisering och delningsekonomi.

Tid: 7.30-10.15

Plats: Cajsa´s Kök på Slottet

Pris: 450 kr exkl moms

Anmäl dig här

Den stora Framtidsdagen 2 december

Professor ANNA RUTGERSSON inleder med en omvärldsbevakning vad gäller hållbarhet. Anna är professor i meteorologi och är rektorsråd för hållbarhetsfrågor på Uppsala Universitet.

AHMED ABDIRAHMAN  – grundare av Järvaveckan

Häpna inför hans fantastiska personliga berättelse, hur han flydde som 11 åring från Somalia till att idag ha grundat Järvaveckan och Global Village. Idag jobbar han som integrationsexpert på Stockholms Handelskammare.

 

JAN GULLIKSEN – "Sveriges Digitala champion"

"Gulan" professor i Människa–datorinteraktion på Kungliga tekniska högskolan och ledamot i regeringens digitaliseringsråd, berättar för oss om den digitala framtiden.

GAMIFICATION/WORKSHOP

Vi kommer att ha runda-bords-samtal, workshop och testa hur vi lär oss och samtalar bättre via gamification. 

HÅLLBARHETSLÖFTEN – till landshövding och FN

Varje företag från Uppsala 2030 visar upp vad de bidrar med under 2021 för att inspirera fler företagsledare i hållbar affärsutveckling och lämnar ett hållbarhetslöfte till vår landshövding Göran Enanader och till FN Albert Askeljung.

 

KLAS PALM – doktor och forskare

Klas reflekterar över vd-nätverkets hållbarhetslöften och beskriver varför hållbar affärsutveckling är lönsamt för både företag och samhälle.

Programledare är PIA ANDERSON

Tid: 7.30-13.00

Plats: Rikssalen på Slottet